Pieter Langedijk (23) kwam afgelopen seizoen over van RKC om voor de Go Ahead Eagles te voetballen. In zijn eerste vijf competitieduels speelde hij elke minuut en was de linksbuiten eenmaal trefzeker. Echter hebben de Eagles nog niet de gewenste vorm te pakken. Dat wordt bevestigd door de 17e plaats op de ranglijst. In de beker mogen de Eagles aantreden tegen Barendrecht, de ideale tegenstander om de vorm te herpakken. We spraken onder andere over de bekerwedstrijd, het vooruitzicht voor komend seizoen en zijn transfer van RKC naar Go Ahead Eagles.

KNVB-Beker

‘’Met een druk programma zoals wij nu hebben, is er weinig tijd om je op deze wedstrijden voor te bereiden. Vrijdag moeten we namelijk nog aantreden tegen Cambuur Leeuwarden en dinsdag wacht dan alweer Barendrecht. Daarnaast weet je dat zulke wedstrijden vervelend zijn om te spelen, eigenlijk kan je ze alleen maar verliezen. Je hoort zulke wedstrijden altijd te winnen en als je wint kijkt niemand er raar van op. Bovendien zijn het voor zulke teams prachtige wedstrijden om te spelen, het is een leuke ervaring en zij klappen er vol op. Dat blijven gewoon lastige wedstrijden, je ziet zo nu en dan ook dat een Eredivisionist eruit vliegt tegen een amateurclub, dat onderstreept het in mijn ogen wel. Snel voorkomen, zo kun je het best deze wedstrijden bestrijden en daar vanuit je eigen spel spelen. Al moeten wij daar gewoon dik winnen.‘’

‘’Wij moeten gewoon promoveren, wij moeten terug naar de eredivisie, daar ligt onze focus op. Alleen het bekertoernooi is ook prachtig en als je een beetje geluk hebt met de loting kun je zomaar wat verder komen. Hoe verder je komt, hoe gekker de uitslagen vaak worden. Maar wij spelen in de beker ook gewoon voor de volle honderd procent. De charme van het bekertoernooi is dat het vaak heel onverwachts is, er is elk jaar wel weer een verrassing. Dat zie je in Engeland ook, dat de wat lagere teams onverwachts doorkomen. Het is ook apart in tegenstelling tot de competitie, je moet de wedstrijd winnen anders lig je er gewoon uit. Dat voelt ook anders tijdens het spelen en dat maakt het ook weer leuk. ‘’

Go Ahead Eagles

‘’Na de tegenslag van afgelopen seizoen voor Go Ahead Eagles, is er een nieuwe trainer die er fris instapt. Je merkt wel dat zij opnieuw willen beginnen, om weer vooruit te gaan. Maar vooral bij de supporters en bij de mensen die al langer aan de club verbonden zijn merkte ik wel de teleurstelling van afgelopen seizoen. Ik denk ook dat wij dit seizoen een selectie hebben die bovenin mee kan draaien, alleen de Jupiler League blijft een gekke competitie. Als je naar onze wedstrijden kijkt, zoals tegen MVV dat je 2-3 voorkomt in de 86’ minuut en alsnog met 4-3 verliest, dat kan eigenlijk gewoon echt niet. Thuis tegen NEC speel je ook een goede wedstrijd, maar die win je ook net niet. Als we dat niveau elke week halen, dan gaan we gewoon nog heel veel wedstrijden winnen. Maar als je speelt zoals je bij Helmond doet, dan wordt het gewoon een heel lang seizoen. Maar ik denk zeker dat wij een goede selectie met veel kwaliteit hebben. In mijn ogen hadden wij ook meer punten moeten hebben, want wij zijn niet minder dan de tegenstanders waar wij tegen hebben gespeeld.’’

Transfer

Misschien had ik ook nog kunnen wachten, dat er eventueel een Eredivisieclub zou komen. Maar op mijn leeftijd moet je gewoon wedstrijden spelen en bij een eventuele Eredivisieclub begin je waarschijnlijk weer als 18e man. Hier hebben zij mij echt gehaald om te spelen en het is sowieso een grote stap vooruit. Nu speel je bovenin mee, het is een grote club met een prachtige achterban en een leuk stadion. Dat speelt natuurlijk allemaal mee bij het maken van de overstap en daar heb ik absoluut geen spijt van. Je doet het voor de supporters, wij hebben 6.000 seizoenkaarten verkocht en dat is in de Jupiler League extreem veel. Het stadion is ook bijna altijd uitverkocht. Elke thuiswedstrijd is speciaal en je wordt opgestuwd door het publiek, de mensen langs de lijn die leven zo mee, dat is geweldig. Wij proberen als ploeg zijnde gelijk de verbinding te krijgen met het publiek, door in het begin gelijk te stormen, zodat zij erachter staan. Als je zo’n wisselwerking hebt, denk ik dat het heel vervelend is om bij ons te spelen. Het fantastische blijft als je een doelpunt maakt, je het gevoel hebt dat ze met je meeleven. Als er al een bal naar voren gaat hoor je iedereen op de tribune al geluid maken, vaak versta je elkaar geen eens in het veld.’’