In deze rubriek leggen wij 10 dilemma’s voor aan een speler of trainer uit het betaalde voetbal. Deze keer is het de beurt aan Lars Unnerstall, de keeper van VVV Venlo die een transfer naar PSV verdiende, maar volgend seizoen nog op huurbasis actief zal zijn in Limburg.

De Duitse of de Nederlandse speelwijze?

Voor een keeper is de Duitse speelwijze beter. Het is meer compact, in Nederland is het voetbal aanvallender. Hier wordt er ook verwacht dat een keeper goed is met zijn voeten. Ik vind het leuk om mee te voetballen hoor, maar ik ben er niet de beste in. Ik ben beter in ballen tegenhouden en lange ballen plukken. Dus ik ga voor de Duitse speelwijze.

Waar hangt er een betere sfeer, in de Eredivisie of in de Tweede Bundesliga?

Dat hangt er vanaf. Een wedstrijd in de Johan Cruijff Arena is natuurlijk niet te vergelijken met een tripje naar Woudenstein. Over het algemeen zitten de stadions hier voller dan in de Tweede Bundesliga, dat komt de sfeer in Nederland ten goede. Ik kies dan ook voor de Eredivisie. Maar, in de Eerste Bundesliga is de sfeer wel beter dan in de Eredivisie.

Bij een blessure de wedstrijd bekijken vanaf de hoofdtribune of tussen de fanatieke fans?

De hoofdtribune. Het gaat mij niet om het comfort, maar het is nou eenmaal gebruikelijk. Als je geblesseerd bent zit je altijd op de hoofdtribune. Ik vind het wel leuk om tussen de fanatieke fans te staan hoor. Maar ik hoop deze keuze in het echt niet te maken, want dan zou ik geblesseerd moeten raken, haha.

Welke stad is leuker, Venlo of Gelsenkirchen?

Ik woon er niet, maar ik kies wel voor Venlo. De stad heeft een mooi riviertje en een leuk centrum. Gelsenkirchen heeft ook wel leuke plekjes hoor, maar ik kies toch voor Venlo.

Eerste keeper bij VVV of tweede keeper bij PSV?

Wie zegt dat ik tweede keeper word bij PSV, haha. Ik ben nu op een leeftijd dat ik iedere week moet spelen, dus dan blijf ik liever bij VVV.

Huub Stevens of Maurice Steijn?

Maurice Steijn. Hij is een goede trainer en hij traint niet zo hard als Huub, haha. Huub Stevens is van de Duitse stempel, bij hem moesten we altijd veel lopen. Hier pakken wij op de training gelijk de bal erbij, dat vind ik fijner. Ik ben Stevens natuurlijk wel dankbaar dat hij VVV heeft getipt om mij te halen.

Vuurwerk op de tribune, positief of negatief?

Deze is heel moeilijk, ik ben niet echt voor of tegen. Het ziet er fantastisch uit en het verhoogt de sfeer, maar soms zijn gekken die er verkeerd mee om gaan. Zolang het vuurwerk op de juiste wijze gebruikt wordt vind ik het prima.

Bij een penalty, ga je gelijk naar een hoek of blijf je wachten?

Ik probeer zo lang mogelijk te wachten, maar ik heb van tevoren al wel een hoek gekozen. Ik kijk ook niet naar wat de nemer doet. Eigenlijk doe ik het allebei een beetje.

Stoppen met keepen of keepen bij Borussia Dortmund?

Ik moet wel stoppen met keepen zeggen, haha. Ik ben een kind van Schalke 04, de grote rivaal van Dortmund. Als ik een contract aangeboden krijg bij Dortmund zal ik niet tekenen.

Kunstgras of echt gras?

Echt gras. In de winter is kunstgras best prima maar in de zomer is het echt heet. Er wordt alleen voor de wedstrijd en in de rust gesproeid en dat is te weinig. Het veld is dan erg droog, je voelt je voeten echt branden. Bij duiken hetzelfde verhaal: Als het veld nat is gaat het prima, maar als het droog is voelt het niet fijn. Ik heb bij FC Aarau in Zwitserland weleens eerder op kunstgras gespeeld, dus het was niet volledig nieuw voor mij.