Niek Vossebelt: ”Vuurwerk zorgt voor emotie en een intense sfeer de tribune!”

Niek Vossebelt kende persoonlijk een meer dan prima seizoen. De 26-jarige middenvelder en tevens aanvoerder van FC Den Bosch scoorde afgelopen seizoen vijftien keer en dat is bijna zoveel als in de acht seizoenen daarvoor. Wij legden Vossebelt enkele uitsupportersgerelateerde dilemma’s voor. Hieronder kun je zijn antwoorden lezen.

 

  • 38 wedstrijden alles spelen in de Jupiler League en niet promoveren of bankzitter zijn in de Eredivisie en handhaven?

”38 wedstrijden spelen en niet promoveren. Je bent op voetbal gegaan om wedstrijden te spelen, niet om op de bank te zitten. Ik haal veel meer plezier uit het spelen van wedstrijden dan dat ik een wedstrijd vanaf de bank/tribune moet bekijken.”

  • Vuurwerk op de tribunes of geen vuurwerk op de tribunes?

”Vuurwerk op de tribunes. Maar wel zolang het op de tribunes blijft! Dat zorgt voor emotie en een intense sfeer op de tribune.”

  • Kijk je liever een wedstrijd tussen de fanatieke supporters of vanaf de hoofdtribune?

”Wedstrijd tussen de fanatieke supporters. Daar wordt een wedstrijd echt beleefd.”

  • Voor de derby tegen TOP Oss moeten alle kaarten in de verkoop of de 150 kaarten van afgelopen seizoen?

”Alle kaarten in de verkoop! Met 150 supporters was het al een geweldige sfeer, moet je nagaan als er 500 supporters mee gaan. Hopelijk kan dat de komende jaren weer het geval zijn.”

  • Heb je de mooiste wedstrijden met Willem II tegen FC Den Bosch gespeeld?

”In ieder geval wel de meest beladen. Van beide kanten was het een hele emotionele wedstrijd. Op het veld maar ook zeker daar buiten. De eredivisie stond namelijk op het spel.”

  • Een club met 3000 fanatieke supporters op de tribune of een club met 15000 rustige supporters?

”3000 fanatieke supporters! Het is toch prachtig als je jouw supporters alleen maar tekeer hoort gaan. Daar heb ik veel meer mee dan 15.000 bioscoop kijkers.”

  • Presteer je beter als je bij een uitwedstrijd de hele wedstrijd wordt uitgefloten en uitgejoeld of presteer je juist beter in een rustige ambiance?

”Door de jaren heen heb ik wel gemerkt dat je door ervaringen steeds minder aantrekt wat het publiek schreeuwt. Persoonlijk heb ik het nog niet meegemaakt dat tijdens een uitwedstrijd het publiek het op mij gemunt had.”

  • De derby tussen FC Den Bosch en TOP Oss of de derby tussen Willem II en NAC?

”Qua supporters aantallen is Willem II – NAC natuurlijk wel groter, maar ik denk dat de haat tussen de supporters groepen van FC Den Bosch en Oss een stuk heftiger is.”

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *