FC Emmen: Een seizoen lang op ontdekkingsreis

Dit seizoen komt FC Emmen voor het eerst sinds de oprichting uit in de Eredivisie. Na de zinderende play-offwedstrijden tegen NEC en Sparta promoveerde de ploeg van Dick Lukkien naar het hoogste niveau. Voor de Emmenaren wordt het volgend seizoen dus genieten, omdat zij op bezoek mogen bij grote clubs als Ajax, PSV en Feyenoord. Wij kijken alvast vooruit op het seizoen van de enige profclub uit de provincie Drenthe.

Nieuw

Waar de supporters van FC Emmen afgelopen seizoen de navigatie moesten instellen naar sportparken zoals de Herdgang (Jong PSV), de Toekomst (Jong Ajax) en Wijdewormer (Jong AZ) mag er aankomend seizoen worden afgereisd naar de échte stadions van deze clubs. Niet meer op maandagavond met -2 in de kou achter de boarding, maar in het weekend in het uitvak van de grootste stadions van Nederland. De supporters van FC Emmen gaan dus op ontdekkingsreis aankomend seizoen.

Brigata Fanatico

De Brigata Fanatico, de supportersvereniging van FC Emmen die in korte tijd is uitgegroeid tot een begrip als het gaat om voetbalsupporters. Waar FC Emmen voorgaande jaren in een troosteloze ambiance haar thuiswedstrijden afwerkte, hebben de mannen van de Brigata Fanatico ervoor gezorgd dat de wedstrijden de afgelopen drie seizoenen steeds meer begonnen te leven. Een eigen stavak, georganiseerde feestjes en met partybussen naar uitwedstrijden. Ook het uitsupportersgemiddelde is, mede door de fanatieke groep, gegroeid. Het aantal wat in de Jupiler League werd gehaald zou op basis van afgelopen seizoen echter wel een laatste plek opleveren in de Eredivisie.

Strijd met Excelsior

Als we de statistieken van de laatste jaren erbij pakken gaat de strijd om de laatste plek te vermijden tussen Excelsior en FC Emmen. Excelsior is al enkele jaren de hekkensluiter als het gaat om de aantallen bij uitwedstrijden. FC Emmen kwam afgelopen seizoen niet verder dan gemiddeld 39 uitsupporters in de Jupiler League, maar in de play-offs tegen NEC reisden er al een stuk meer supporters mee naar Nijmegen, terwijl het uitvak in Rotterdam tijdens de finale uitverkocht was. Het kan dus wel bij FC Emmen, maar of het genoeg is om de laatste plek af te staan aan Excelsior, of aan een andere club, zullen we aan het eind van het seizoen zien.

In trek

De uitwedstrijden in Emmen zijn de afgelopen jaren in trek. Een aantal ploegen kwamen met, een voor Jupiler League-begrippen, een hoog aantal uitsupporters naar Drenthe. Zo zorgden onder andere De Graafschap, Go Ahead Eagles, Cambuur en NEC in de competitie en/of play-offs voor een goed gevuld uitvak. De capaciteit van het uitvak bedraagt 400, waardoor de grote clubs vele supporters moeten teleurstellen vanwege het relatief lage aantal kaarten voor het uitvak. De eerste wedstrijden geldt er een verplichte combi in verband met de verbouwing. Onder andere AZ en De Graafschap hebben hier mee te maken.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *