Welke loting is het mooist?

Vanavond staat de loting van de Toto KNVB Beker op het programma. De betaald voetbalclubs stromen in en wij zijn benieuwd naar de favoriete loting van de volgende spelers en/of supporters. We hebben een lijstje gemaakt met de favoriete lotingen!

Danny Post (VVV):

“Lastige vraag, ik wil vooral ver komen dus ik zou zeggen het liefst een aantal rondes een paar amateurclubs. We zijn de laatste jaren met VVV niet gelukkig met de bekerloting. We hebben volgens mij al jaren een uitwedstrijd tegen een goede eredivisie ploeg gehad. Maar als ik moet kiezen is een andere ploeg uit Limburg altijd wel leuk. Ik zou dan denk ik voor Roda gaan omdat dit ook erg onder de supporters leeft. Het liefst voor ons wel thuis dan.”

Frank Olijve (De Graafschap):

“De beker is een mooie competitie waarin er elk jaar weer verrassingen zijn. Ik denk dat wij dat met de Graafschap zeker kunnen zijn. Ik zie graag een grote club bij ons thuis op bezoek komen. Met onze supporters achter ons kunnen wij elk team een lastige avond geven!”

Jorn Brondeel (FC Twente):

“De keeper van Quick Boys is een vriend van mij, dus mochten we tegen hun spelen zou dat wel leuk zijn. Verder is Feyenoord in de Kuip wel speciaal, maar daar spelen we de finale zowiezo toch al, Haha.😉”

Peter van der Zwan (supporter Sparta):

“Favoriete loting: uitwedstrijd bij een amateurclub uit de regio, bijvoorbeeld Excelsior Maassluis, Barendrecht of Westlandia.
Waarom?: niet zozeer omdat je dan meer kans zou maken, maar de gemoedelijke sfeer die doet denken aan de onbezorgde voorbereiding, in combinatie met een deel van de achterban die hier vandaan komt en/of hier zelfs voetbalt. En tal van sponsoren komen uit het Westland, het achterland onder de rook van Rotterdam. Vaak sponsoren ze zowel Sparta als een plaatselijke amateurclub. Hoe mooi is het dan als we een uitwedstrijd loten tegen zo’n amateurclub? Win-winsituatie. Alleen dan nog wel écht winnen!”

Marciano Mengerink (Katwijk):

“Qua eerste loting zo ik graag zoveel mogelijk amateurploegen loten en het liefst thuis zodat we zo een groot mogelijke kans hebben om de volgende ronde te bereiken. Mocht het zover komen dat we een profclub loten dan graag een uitwedstrijd bij de traditionele top 3 of een uitwedstrijd bij VVV zodat ik tegen mijn goede vriend Jonathan Opoku kan spelen.”

Richard van der Venne (Go Ahead Eagles):

“Favoriete uitwedstrijd is tegen PEC Zwolle, dat lijkt me een hele mooie uitwedstrijd. Hoor van veel spelers en supporters dat dit dè wedstrijd is, heel benieuwd naar de sfeer en hoe het is om deze wedstrijd te spelen. Nog mooier is het om de wedstrijd dan in Zwolle te spelen en dan door te bekeren naar de volgende ronde!”

Branco van den Boomen (FC Eindhoven):

“Ik hoop op een thuiswedstrijd tegen PSV. Het is natuurlijk de derby en een mooie wedstrijd voor het publiek!”

Peter van der Vlag (FC Emmen):

“Het liefst speel ik thuis tegen een amateurploeg omdat we dan met alle respect de meeste kans hebben om door te gaan naar de volgende ronde, maar als je een mooie wedstrijd wil dan zou het FC Groningen zijn natuurlijk en dan ook thuis.”

Pieter Langedijk (Go Ahead Eagles):

“Ik heb niet echt een voorkeur. Amateurclubs zijn namelijk niet te onderschatten in de beker, dat zie je elk jaar, en tegen grotere clubs kunnen wij zelf stunten. Wel lijkt het me heel mooi om een keer een IJsselderby te spelen; het liefst natuurlijk in de competitie. Dit jaar is de enige mogelijkheid in de beker.”

Mark Diemers (Fortuna Sittard):

“De beste loting is natuurlijk beginnen tegen een amateurclub normaal gesproken. Nu is dat tegenwoordig ook alles behalve makkelijk, beste loting is denk ik toch een thuiswedstrijd tegen amateurs!”

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *