De top-3 van Alexander Bannink

2018 was het jaar dat FC Emmen voor het eerst in de clubhistorie promoveerde naar de Eredivisie. Na het eerste halfjaar staan de Emmenaren op een verdienstelijke 13e plek. Wij spraken met Alexander Bannink, speler van FC Emmen die de promotie naar de Eredivisie en het debuut in de Eredivisie van de Drentse club meemaakte. Hieronder vindt je zijn 3 mooiste uitwedstrijden van het afgelopen jaar.

Nummer 3: ADO Den Haag – FC Emmen, 12 augustus 2018 (1-2)

”Dit was onze eerste wedstrijd in de Eredivisie. Een goede groep met FC Emmen-supporters was in Den Haag aanwezig. Het was een speciale wedstrijd die we uiteindelijk ook nog met 1-2 wonnen.”

Nummer 2: FC Groningen – FC Emmen, 16 december 2018 (1-2)

”Het uitvak zat vol met ruim 700 FC Emmen-supporters, volle bak dus. Een speciale wedstrijd vanwege een soort derbygevoel. We wonnen in de laatste 5 minuten door twee goals na een 1-0 achterstand. Na afloop vierden we feest met de supporters in het uitvak. Een fantastische ervaring!”

Nummer 1: Sparta – FC Emmen, 20 mei 2018 (1-3)

”De promotie naar de Eredivisie, dat is veruit de mooiste van de 3. Na jaren wachten promoveerden we voor het eerst naar de Eredivisie. Het uitvak in Rotterdam was bomvol en in Emmen op het plein waren ook duizenden mensen te vinden. Er ontstond een complete extase na het laatste fluitsignaal. Voor de mensen die erbij waren een dag om nooit te vergeten!”

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *