De top-3 van Marciano Mengerink

Katwijk werd vorig seizoen na een hectische laatste speelronde kampioen van de Tweede Divisie. Op bezoek bij nummer 2 Kozakken Boys was de titel voor de oranjehemden uit Katwijk een feit. Spits Marciano Mengerink blikt terug op zijn 3 mooiste uitwedstrijden van 2018 en is tot de volgende 3 wedstrijden gekomen.

  1. FC Lienden – vv Katwijk, 1-2 (3 maart 2018)

”Zoals weinig Tweede Divisie-volgers ontgaan zal zijn wonnen wij vorig jaar een flink aantal wedstrijden in de laatste fase van de wedstrijd. Zo ook Lienden-uit. En thuis tegen Lienden ook trouwens. In de 85e minuut maakte Lienden via Van den Meiracker de gelijkmaker, bij die stand zou onze concurrent Kozakken Boys hun achterstand op ons verkleinen tot 3 punten. Met nog 30 seconden te spelen kreeg ik een lange bal van van onze linksback van Weerdenburg en na wat duw- en trekwerk schoot ik de bal hard in de verre hoek. Wat volgde was een klein feestje op het veld met onze supporters.”

  1. Rijnsburgse Boys – vv Katwijk, 1-2 (17 maart 2018)

”Een wedstrijd die voor beide supportersgroepen aan het begin van het jaar omcirkeld wordt is de Bollenstreekderby tussen Rijnsburgse Boys en Katwijk. Voor ruim 3000 supporters wilden wij natuurlijk de derby niet verliezen en daarnaast onze voorsprong op Kozakken Boys behouden. In de 90e minuut ontving ik de bal van wederom van Weerdenburg om na het passeren van een verdediger de bal hard in de verre hoek te schieten. 1-2 winst bij Rijnsburg waar Katwijk al 10 jaar niet had gewonnen.”

  1. Kozakken Boys – vv Katwijk, 0-0 (26 mei 2018)

”Op 26 mei 2018 kreeg de Tweede Divisie de gedroomde ontknoping. In een rechtstreeks duel in Werkendam werd beslist wie er kampioen van de Tweede Divisie zou worden. Wij hadden genoeg aan een gelijkspel, Kozakken Boys moest winnen. Persoonlijk was het misschien de slechtste wedstrijd van het seizoen maar het gevoel toen de scheidsrechter bij een 0-0 stand affloot was onbeschrijfelijk. Even later ontvingen wij de kampioensschaal uit de handen van de vader van Sander Molenaar. Een prachtig einde van een emotioneel voetbalseizoen.”

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *