Na een succesvolle periode als huurling staat Daryl van Mieghem dit seizoen officieel onder contract bij De Graafschap. De rappe buitenspeler heeft het naar zijn zin in Doetinchem en is onder de indruk van de voetbalsfeer die de club ademt. Vorig seizoen promoveerde hij met de Superboeren. Awaydays NL sprak met hem over de Brigata Tifosi, de tijd bij zijn vorige clubs en een eventueel gevoelige overstap.

De promotie van De Graafschap ging gepaard met veel sfeeracties. De 29-jarige van Mieghem was erg geïmponeerd door al het werk wat de supporters hebben verzet. “Die hele actie rond de ‘Joker’ rond de play-offs was echt heel gaaf. Niet alleen thuis, maar ook in uitwedstrijden hebben we heel mooie sfeeracties gezien. Laatst bij FC Utrecht uit zagen we weer een prachtige. Dat maakt zeker indruk allemaal.”

Volgens de geboren Amsterdammer doet zo’n apotheose wel degelijk iets met de spelersgroep. De steun van de supporters heeft een positief effect. “De sfeer is sowieso altijd goed eigenlijk. In uitwedstrijden hebben we dit seizoen nog niet veel punten gepakt, maar we voelen de steun van het publiek wel sterk. Het helpt ook echt dat er elke keer zoveel mensen met ons meegaan. Het is heel gaaf dat ze zo trouw achter ons blijven staan. In de thuiswedstrijden is die boost tot nu toe beter terug te zien in onze resultaten.”

Brigata Tifosi is de groep die de sfeeracties uitvoert in Doetinchem. Daryl kan daar zelf erg van genieten. “Het verschil met Excelsior is heel groot, daar was dit allemaal gewoon net een stuk minder. Bij Heracles was dat wat beter, maar nog steeds niet zoals hier natuurlijk. Dat is voor mij echt mooi om mee te maken! Het mooiste moment om een sfeeractie met vuurwerk te zien is als je het veld oploopt.”

Van Mieghem doet er niet geheimzinnig over dat er afgelopen zomer ook andere mogelijke werkgevers voor hem waren. Go Ahead Eagles, een grote rivaal van ploeg van Henk de Jong, was geïnteresseerd in de aanvaller. “Een paar weken nadat we in Deventer speelden, heb ik inderdaad met ze gesproken. Het stond voor mezelf al wel redelijk vast dat ik daar niet naartoe zou gaan, maar ik wilde toch graag horen wat ze wilden. Ik heb lang met John Stegeman gewerkt bij Heracles, dus ik vond het netjes om wel met hem te gaan praten.” De oefenmeester stapte zelf over naar Go Ahead en wilde Van Mieghem wel graag meenemen. Een transfer zou gevoelig liggen, maar uiteindelijk heeft dat voor Daryl niet de doorslag gegeven om in het blauw-wit van De Graafschap te blijven spelen. “Je denkt er natuurlijk wel over na, maar ik ben gebleven om andere redenen. Dat we hier Eredivisie zouden spelen vond ik belangrijk en ook omdat ik al een fijne tijd op de Vijverberg heb gehad.”