De top-3 van Sven Braken

Sven Braken (25) kwam via MVV en Almere City vorig seizoen bij NEC terecht. De Limburgse spits keek samen met AwaydaysNL terug op zijn drie mooiste uitwedstrijden van dit kalenderjaar.

3. Excelsior – NEC (2-3) – 25 september 2018

“Weliswaar geen heel groot stadion, maar wel goed gevuld. Na verlenging wonnen wij en gingen we verder in de beker. Het uitvak was goed gevuld en qua geluid overstemden zij de thuisfans. We kwamen op 1-0 achterstand en toen hebben de fans er ons doorheen gesleept. Het gezang van je fans, dat geeft kracht. Je geniet extra van de sfeer bij een goed resultaat en het is toch lekker om een Eredivisieclub uit te schakelen.”

2. FC Den Bosch – NEC (3-2) – 7 december 2018

Bij Den Bosch is de tribune op de lange zijde gerenoveerd, daar zitten nu in een hoek de fanatieke fans. Elke keer als de bal in de buurt van dat vak kwam begonnen die supporters te schreeuwen. Ole Romeny, die op de bank zat, zei onder de indruk te zijn, hij had dit nog nooit meegemaakt. Dit was ook een wedstrijd waar de nodige druk op stond. Ik geniet sowieso het meest van wedstrijden waar druk op staat. Je voelt in die wedstrijden aan het publiek dat het ergens om gaat. Ondanks het resultaat heb ik wel genoten van de sfeer in het stadion, zowel van onze fans als die van Den Bosch.

1. Roda JC – NEC (2-3) – 8 september 2018

“Als jongen van MVV is het extra lekker om bij Roda te winnen, dit geeft toch wat extra’s aan de wedstrijd. Hier heb ik echt genoten van onze fans, het uitvak zat helemaal vol. De thuistribunes waren ook goed gevuld. Sowieso is het mooi om in een groot stadion te spelen. Met alle respect, maar van Telstar-uit kan je niet echt genieten. Het was ook een wedstrijd waar het er om ging. Roda JC was net gedegradeerd uit de Eredivisie en wij wilden zien waar wij als ploeg stonden. Het feestje met de fans na de tijd was mooi, ik heb de filmpjes daarvan nog steeds op mijn telefoon.”

Braken heeft nog een eervolle vermelding over voor de uitwedstrijd bij De Graafschap. Deze wedstrijd werd echter gespeeld in 2017:

“Dit was toch echt wel een hoogtepunt. Ik kan mij nog goede herinneren dat ze zo’n spandoek van Bennie Jolink hadden gemaakt. Ze hadden ook vuurwerk, van die rode lichtjes die heel langzaam omlaag kwamen en op een gegeven moment verdwenen. Bij Den Bosch hadden ze laatst ook vuurwerk, maar daar schrok ik juist van. Dat was knalvuurwerk, ik geniet zelf dan meer van siervuurwerk zoals hier. Zo’n opkomst met vuurwerk en spandoeken, daar krijg je als speler ook echt wel wat van mee.”

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *