Wout Brama: ‘’Volendam-uit leek wel een thuiswedstrijd’’

De grootste nachtmerrie van FC Twente werd in 2018 werkelijkheid; de club uit Enschede degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. De steun van de Twentse supporters bleef echter onverminderd, in vrijwel elke uitwedstrijd werd FC Twente gesteund door een vol uitvak. Wij vroegen Wout Brama naar de mooiste 3 uitwedstrijden van FC Twente in het kalenderjaar 2018.

Na 4 jaar afwezigheid keerde Wout Brama afgelopen zomer terug naar De Grolsch Veste. De drievoudig Oranje-international verliet het Australische Central Coast Mariners om ‘zijn’ FC Twente te helpen bij het inslaan van de weg omhoog. Brama geniet van de steun van de supporters, in bijna elk duel dat de Tukkers buiten het eigen stadion speelden was het uitvak uitverkocht en waren er supporters van FC Twente in groten getale aanwezig in de rest van het stadion. ‘’Het is mooi om te zien dat onze supporters er altijd maar weer in slagen om, wanneer het uitvak uitverkocht is, kaarten voor de thuisvakken te bemachtigen’’, vertelt Brama.

FC Volendam – FC Twente

Voor Brama was de uitwedstrijd tegen FC Volendam de mooiste van FC Twente in dit jaar. FC Volendam had 1400 kaarten beschikbaar gesteld aan FC Twente, ‘’Natuurlijk heel mooi dat FC Volendam toestond dat wij zoveel supporters mochten meenemen, het leek wel een thuiswedstrijd’’, blikt Brama terug. De FC Twente-middenvelder was in deze wedstrijd zelfs ook nog trefzeker, al was dat geen reden voor hem om deze wedstrijd als mooiste aan te duiden: ”Dat was ik eigenlijk alweer vergeten, alsof ik iedere wedstrijd een doelpunt maak haha!’’ lacht de Twente-aanvoerder. FC Twente won de wedstrijd in het Kras Stadion met 1-2 dankzij een late treffer van Peet Bijen.

FC Groningen – FC Twente

Op 27 september van dit jaar stonden FC Groningen en FC Twente tegenover elkaar in de openingsronde van de TOTO KNVB Beker. FC Twente kreeg in Groningen de steun van ruim 750 supporters en slaagde erin de volgende ronde van de beker te halen. De ploeg van trainer Marino Pusic won met 0-2 bij Eredivisionist FC Groningen, ‘’Het is natuurlijk heel fijn om de supporters wat te geven in een wedstrijd tegen een ploeg die speelt op een hoger niveau’’ aldus Brama.

Een combinatie van

Brama vindt het lastig om één wedstrijd te kiezen waarmee hij zijn top drie uitwedstrijden kan completeren. ‘’Ik ben eigenlijk heel blij dat er elke keer zoveel supporters met ons meereizen’’, vertelt Brama trots. Volgens de middenvelder zijn er verschillende wedstrijden die het verdienen om in de top drie te staan. ‘’De wedstrijden bij Helmond Sport, FC Dordrecht en Telstar waren bijvoorbeeld allemaal goede wedstrijden waarin onze supporters zich van hun beste kant lieten zien’’, vindt Brama.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *