Glenn Bijl geniet bij FC Emmen

Voor FC Emmen was het jaar 2018 het mooiste jaar in de historie van de club. De Emmenaren slaagden er voor het eerst in de geschiedenis in om promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen. Wij gingen met middenvelder Glenn Bijl in gesprek over de mooiste uitwedstrijden van FC Emmen in 2018. 

 

Bijl is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Emmen en heeft het goed naar zijn zin. Hij maakte deel uit van het team dat erin slaagde te promoveren naar de Eredivisie en kroonde zichzelf in Den Haag tot eerste doelpuntenmaker van FC Emmen op het hoogste niveau. Voorafgaand aan dit seizoen keek Bijl het meest uit naar de uitwedstrijden tegen zijn oude club FC Groningen en de club waar hij vroeger als klein jongetje vaak kwam: Feyenoord. ‘’Ik denk dat De Kuip het stadion is met de meeste sfeer’’, vindt Bijl. 

 

FC Groningen-uit 

Voor Bijl was de uitwedstrijd tegen Groningen dan ook de mooiste van het jaar. De ploeg van trainer Dick Lukien kwam enkele minuten voor tijd met 1-0 achter, maar slaagde er in een knotsgekke slotfase toch in om de volle buit mee te nemen uit Groningen. ‘’Ik wist eigenlijk van vreugde niet meer wat ik moest doen, het was echt een gekkenhuis’’ aldus Bijl. Er waren in het Hitachi Capital Mobility Stadion in Groningen meer dan 700 FC Emmen-supporters luid en duidelijk aanwezig. ‘’Ik denk dat FC Emmen nog nooit met zoveel supporters naar een uitwedstrijd is gegaan’’ vertelt Bijl. 

 

Eerste Eredivisieduel ooit 

FC Emmen speelde op 12 augustus 2018 tegen ADO Den Haag voor het eerst een wedstrijd op het hoogste niveau van Nederland. In de Hofstad was Bijl in de 37e minuut met een knap afstandsschot verantwoordelijk voor het eerste Eredivisiedoelpunt van FC Emmen ooit. Uiteindelijk won FC Emmen haar eerste Eredivisiewedstrijd met 1-2. Bijl: ‘’Ik heb beelden gezien van mensen die in het uitvak stonden te huilen, misschien zegt dat wel genoeg’’. 

 

Feest op Het Kasteel

In de finale van de play-offs om promotie/degradatie speelde FC Emmen op 20 mei 2018 bij Sparta. Het werd voor de Emmenaren een fantastische middag op Het Kasteel; Bijl en zijn ploeggenoten wonnen met 1-3 en schreven geschiedenis door voor het eerste in de clubhistorie promotie naar de Eredivisie te bereiken. ‘’Ik denk dat die wedstrijd voor zowel de supporters als voor mij de mooiste was, het is echter vanwege het hogere niveau in de Eredivisie dat ik de wedstrijden in Den Haag en Groningen hoger aanschrijf’’ licht Bijl toe.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *