Dennis van Eersel volgt Feyenoord al jaren voor RTV Rijnmond. Hij reist de Rotterdamse ploegen niet alleen in Nederland achterna, maar ook in Europees verband is de verslaggever te vinden bij de duels van Feyenoord. Wij vroegen hem naar zijn top-3 van favoriete uitwedstrijden in het jaar 2019 en kwam tot de volgende drie wedstrijden.

  1. Glasgow Rangers – Feyenoord, 19 september 2019 (1-0)

‘’Wat viel de wedstrijd op Ibrox tegen. “De negentig minuten voetbal in Glasgow waren een hinderlijke onderbreking van een mooie trip,” zouden veel Feyenoordsupporters na afloop zeggen. Want het mogen spelen in zo’n prachtig authentiek stadion met een enorme kippenvelsfeer, daags na het overlijden van Fernando Ricksen, is natuurlijk iets bijzonders om mee te mogen maken.’’

 

  1. Fortuna Sittard – Feyenoord, 15 mei 2019 (1-4)

‘’Nee, niet de 4-2 in de nadagen van Jaap Stam als trainer van Feyenoord, maar de editie ervoor was voor de fans van Feyenoord die erbij waren een bijzondere. Niet vanwege de uitslag, want de wedstrijd op de laatste speelronde deed er totaal niet mee toe. Nee, na de 1-4 was het “echte” afscheid van succestrainer Van Bronckhorst. Een paar dagen ervoor was er een podium voor hem gebouwd in De Kuip en zwaaide hij officieel af als trainer. Maar toen alle laatste plichtplegingen waren gedaan stapte hij in Sittard nog 1 keer, in een verder leeg stadion, richting het uitvak. Puur, respectvol en spontaan.’’

 

  1. Hapoel Beer Sheva – Feyenoord, 29 augustus 2019 (0-3)

‘’De locatie, midden in de Negev woestijn was weinig inspirerend. Maar belangrijk was de uitwedstrijd in Israël wel voor Feyenoord. Na de eerdere thuiszege was het een formaliteit voor de Rotterdammers, maar het afdwingen en behalen van deelname aan de groepsfase in de Europa League maakt het tot één van de memorabele uitduels van dit jaar. Alleen al omdat Europese uitzeges voor Feyenoord een zeldzaamheid zijn.’’