Cyriel Dessers maakte afgelopen zomer de overstap van FC Utrecht naar Heracles Almelo en dat blijkt een succesvolle transfer te zijn. De Belgische spits pikt zijn doelpuntjes mee en draait een meer dan prima seizoen in Almelo. Dessers had een belangrijk aandeel in de plaatsing voor Europees voetbal van FC Utrecht en scoorde in de gewonnen derby tegen FC Twente. Wij spraken met de spits van Heracles Almelo over zijn 3 mooiste uitwedstrijden van het afgelopen kalenderjaar.

 

3. Ajax – FC Utrecht, 12 mei 2019 (4-1)

 

‘’Ik heb nu een paar keer in de ArenA gespeeld, maar die dag kon Ajax tijdens de voorlaatste speelronde bij winst officieuskampioen worden. Dit was mijn 2e wedstrijd na mijn knieblessure en ik zat die dag echt mijn ogen uit de kijken op de bank. De sfeer in het stadion was ongelooflijk, iedereen was aan het zingen en feest aan het vieren.’’

 

2. Vitesse – FC Utrecht, 28 mei 2019 (0-2)

 

‘’Er waren 1000 FC Utrecht-supporters meegereisd naar Arnhem om ons aan te moedigen in de finale van de play-offs en die steun die zij toen brachten was echt top. Iedereen bij ons in het team was kapot na 4 wedstrijden in 11 dagen, maar ze pushten ons zo. Ik scoorde en we wonnen met 0-2 in Arnhem. We plaatsten ons daarom voor Europees voetbal.Dan is het geweldig om zon moment te delen en te vieren met de meegereisde fans. Bij aankomst in Utrecht ging het feest trouwens verder, want daar werden we massaal onthaald door onze supporters!’’

 

1. FC Twente – Heracles Almelo, 20 september 2019 (2-3)

 

‘’ Voor het eerst in een paar jaar kreeg ik weer de kans om een derby te spelen. De awaysupport tijdens de wedstrijd was fantastisch, maar als je dan ook nog die derby kan winnen en daarna een feestje kan vieren met het volle uitvak. Wauw! Voor dit soort momenten voetbal je. Toen we bij het stadion in Almelo arriveerden was het ook een groot feest en stonden er meer dan 1000 supporters ons op te wachten. Een prachtige avond en momenten om nooit meer te vergeten.’’