Melle Meulensteen, zijn carrière begonnen in Engeland; van oudsher hét voetballand van de wereld. In januari 2018 steekt Meulensteen de Noordzee over om zijn geluk te beproeven in zijn geboorteland Nederland. Hij strijkt neer bij RKC Waalwijk, waar hij in zijn eerste seizoen dat hij daar speelt direct promotie naar de Eredivisie afdingt. 

 

3. Excelsior– RKC Waalwijk, woensdag 22 mei 2019 (1-1)

‘’Het stadion was vol, dat was erg kick. Het was verder ook voor mij de eerste keer dat ik een Play-Off wedstrijd meemaakte, de halve finale die toch een grote wedstrijd was. Die ervaring is gewoon leuk om te hebben. Die wedstrijd hebben we gewonnen, heel spannend en dan is die ontlading en het feest heel bijzonder. De supporters voelen ook de spanning, dat merk je zowel op het veld maar ook in het stadion. Het geeft een extra boost als je die supporters had ziet zingen.’’

 

2. VVV Venlo – RKC Waalwijk, zaterdag 3 augustus 2019 (3-1)

‘’Dit was mijn eerste eredivisie wedstrijd, daar heb je gelijk een heel ander gevoel bij. Je wil je zelf laten zien, en ik denk dat ik toen de eerste helft ook goed gevoetbald heb. Het hele team had een beetje dit gevoel, die spanning, hoe de eerste wedstrijd in de Eredivisie zou gaan verlopen. 
Ondanks het verlies kijk ik toch terug op een mooie wedstrijd. 
Het was ook wel mooi om te horen dat het publiek van VVV ging fluiten omdat het niet goed liep, daar krijg je ook een boost van. Buiten de geweldige steun van ongeveer 300 man van onze club.’’

 

1. Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk, dinsdag 28 mei 2019 (4-5)

‘’Dat was echt een geweldige dag. We waren in het hotel en daar kreeg ik te horen dat ik speelde, mijn familie uit Engeland kwam ook kijken dus dat was tof. Wij wisten die dag dat we de betere kansen hadden wanneer wij een uitdoelpunt zouden maken. Helaas geef ik in die wedstrijd nog een penalty weg en wordt het na een 0-2 voorsprong nog spannend, daarbovenop kwam nog het ongeluk met onze dokter wat ook erg schrikken was. Uiteindelijk scoren wij nog in de slotseconden, totaal onverwachts, maar dat maakte het juist nog beter. Ik denk dat dat moment een van de beste momenten uit mijn leven/carrière is tot nu toe. Ik herinner me nog dat de stadionspeaker het publiek al aan het instrueren was van het veld te blijven na het laatste fluitsignaal, het publiek stond stokstijf en was doodstil na die goal van ons. Behalve onze hoek natuurlijk, die gingen helemaal los en wij vierden daar feest bij. Echt geweldig, ik denk dat ik dit nooit meer ga meemaken.’’