NAC Breda kende een goede eerste periode van het seizoen. Daarna zakte het wat weg op de ranglijst, maar inmiddels staat de Brabantseclub op de 5e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. In de beker maakte NAC wel een goede indruk. Waar eerst Eredivisionist FC Emmen werd uitgeschakeld, werd daarna Sparta Nijkerk met pijn en moeite na verlenging verslagen. In de achtste finale werd er knap van PSV gewonnen en in de kwartfinale zegevierden de mannen van trainer Peter Hyballa zelfs bij AZ, de nummer 2 van de Eredivisie. In de halve finale was Feyenoord uiteindelijk met grote cijfers te sterk waardoor een finaleplaats uitbleef. Wij vroegen naar de mooiste wedstrijd van NAC-speler Robin Schouten en koos voor de volgende uitwedstrijd.

AZ – NAC Breda, 12 februari 2020 (1-3)

‘’De mooiste uitwedstrijd was AZ-uit in de kwartfinale van de beker. Qua aantallen maakt het niet zoveel uit, want het zit altijd zo goed als vol. Maar dit was een doordeweekse wedstrijd en ze waren er weer allemaal. We wonnen met 1-3 waardoor we de halve finale bereikten ten opzichte van een grote club uit de Eredivisie. En natuurlijk ook mooi dat ik een lekkere goal scoorde aan de kant van het volle uitvak.’’