Jordy Thomassen verkaste afgelopen winter van De Graafschap naar Helmond Sport, de club die hij in de zomer van 2018 verliet voor een avontuur in Doetinchem. Na een halfjaar in de Eredivisie te hebben gespeeld bij De Graafschap verkaste hij op huurbasis naar Australië. Dit seizoen kwam hij op de Vijverberg niet veel aan spelen toe waarna hij besloot terug te keren bij zijn oude club Helmond Sport. Wij legden de aanvaller een aantal dilemma’s voor.

Dilemma 1: Helmond Sport of De Graafschap?

‘’Haha, poeh. Gelijk een moeilijk dilemma, maar ik heb bij Helmond Sport een geweldige tijd gehad en hopelijk gaat dat ook weer gebeuren. Bij De Graafschap hetzelfde eigenlijk, daar heb ik ook een mooie tijd gehad. Al blijven de play-offs met Helmond Sport wel speciaal.’’

Dilemma 2: De derby tussen Helmond Sport en FC Eindhoven of de derby tussen De Graafschap en Vitesse?

‘’Beide derby’s leven nog echt onder de supporters. Zowel bij Helmond Sport als De Graafschap hebben ze het vanaf dag 1 over deze wedstrijden. Beide derby’s zijn mooi om mee te maken eigenlijk.’’

Dilemma 3: Betere support in Australië of Nederland?

‘’In Nederland! In Australië zien mensen het meer als een dagje uit van het gezin. Het leeft daar pas bij de aftrap van de wedstrijd.’’

Dilemma 4: Basisspeler in de Keuken Kampioen Divisie en niet promoveren of bankzitter in de Keuken Kampioen Divisie en promoveren?

‘’Een hele moeilijke, maar ik denk dat je als voetballer natuurlijk altijd wil spelen. Langer als een jaar op de bank zitten is niet goed voor een sportman. Al is promoveren natuurlijk ook fantastisch om mee te maken, helemaal als je er een aandeel in hebt.’’