Twee jaar geleden promoveerde FC Emmen voor het eerst in de geschiedenis naar de Eredivisie. De Emmenaren handhaafden zich vorig seizoen en ook dit seizoen presteerden de mannen van trainer Dick Lukkien naar behoren. De supporters van FC Emmen mochten de laatste jaren naar de Kuip, ArenA en het Philips Stadion in plaats van de stadions van TOP Oss, FC Eindhoven en Telstar. Wij vroegen Arjan, een fanatieke FC Emmen-supporter, naar de mooiste uitwedstrijd van dit seizoen.

Sparta – FC Emmen, 1 maart 2020 (5-1)

‘’Sparta-uit was voor ons de leukste uitwedstrijd van het jaar. 2 weken voor de wedstrijd werd bekend dat het vrij vervoer werd, dus maakten wij van deze mooie dag gebruik om met het openbaa vervoer richting Rotterdam te gaan. Met ca. 100 BF’16-leden vertrokken wij rond 11:00 naar Rotterdam. Onderweg zat de stemming er prima in. Er werd gezongen, biertjes gedronken en met medereizigers geluld. Vooraf hadden wij al een goed gelegen café een bericht gedaan of wij welkom waren. Het antwoord was ‘absoluut, het bier kost €2,50 en de hapjes zijn van ons.’ Daar deden we het natuurlijk voor. Nadat we de hele middag heerlijk in Cafe Aan Zet in Rotterdam vertoefd hadden, vertrokken wij met de groep te voet richting Spangen. Dit leveren natuurlijk altijd mooie plaatjes op en ook nu verliep dit allemaal dikke prima!

Tot er om 16:45 werd afgetrapt. Toen begon de ellende. Het voetbal was weer eens een hinderlijke onderbreking van een mooie dag. Daardoor is Sparta-uit onze favoriet, want van de resultaten in uitwedstrijden moesten wij het dit seizoen niet hebben dit seizoen!”

Arjan, BF’16