Voor Richard van der Venne was 2019 een jaar met ups en downs. Hij liep met Go Ahead Eagles promotie naar de Eredivisie op een paar seconden na mis, maar in de slotfase van 2019 maakten van der Venne en zijn teamgenoten de supporters trots door bezig te zijn aan een lange ongeslagen reeks en uiteindelijk het bereiken van de kwartfinales van de beker. Van der Venne zelf verdiende een transfer naar RKC Waalwijk waardoor de Ossenaar voor het eerst in zijn loopbaan in de Eredivisie speelt. Zijn mooiste uitwedstrijd dit seizoen speelde hij echter niet in dienst van RKC, maar in het shirt van Go Ahead Eagles.

FC Twente – Go Ahead Eagles, 17 december 2019 (2-5)

‘’Een KNVB Beker-wedstrijd tegen een Eredivisionist is altijd mooi. Dit was ook nog eens een mooie derby buiten de deur. We kwamen in Enschede snel op een 0-2 voorsprong, maar ze kwamen uiteindelijk nog wel terug tot 2-2. In het laatste deel van de wedstrijd liepen we uit naar 2-5 met onder andere een doelpunt van mij. Daarna een mooi feestje gevierd met de supporters in het uitvak. Toen we vervolgens van het veld afliepen gooiden supporters van FC Twente nog bier naar beneden richting ons. Bij terugkomst in Deventer werden we onthaald door de supporters van Go Ahead Eagles met vuurwerk en gezang. Al met al een mooie dag om mee te maken!’’