Over ons

Op maandag 11 november 2013 kwam AwaydaysNL uit het niets ter wereld op Twitter. In eerste instantie werden alleen foto’s van uitvakken geplaatst. Al snel werd er nieuws geplaatst en werden de uitsupportersaantallen bijgehouden wat leidde tot uitsupportersranglijsten die heel Nederland bereikten. De groei op Twitter was enorm waardoor er ook een Facebook-pagina en later ook een Instagram-pagina bijkwamen. Ook deze groeiden razendsnel en inmiddels staat het totale aantal volgers op ongeveer 45.000. Een terugblik op de activiteiten die wij in het verleden hebben voltooid en daardoor dit volgersaantal hebben verkregen:

Magazine

Eind juli 2016 beleefden wij ons hoogtepunt: ons eerste (online) magazine werd gepubliceerd. Een hele intensieve, nieuwe, maar vooral leuke klus met als resultaat een magazine dat door vele trouwe volgers enorm werd gewaardeerd. In het magazine kwamen onder andere Hidde Jurjus, Erik Falkenburg, Gregor Breinburg, Randy Wolters en Bram van Polen aan het woord. Na het succes van het eerste online magazine is er besloten om ook een tweede editie uit te brengen. Dit magazine is op 2 juli j.l gepubliceerd. In deze editie staan onder andere verhalen met Nick Marsman, Henk de Jong, Dylan Seys, Fabian Sporkslede en Jelle ten Rouwelaar. Ook deze editie werd weer enorm gewaardeerd door onze volgers.

Eindejaarsspecial

Ter afsluiting van 2015 blikten wij terug met Roel Janssen, Mark Diemers, Kevin Jansen, Erik Schouten en Nick van der Velden op de drie mooiste uitwedstrijden van 2015. Dit hebben wij gedaan op oudejaarsdag door in de loop van de middag elk uur een top-3 te plaatsen van deze voetballers. Het stimuleerde ons om dit ook in 2016 te doen, maar dan met nog veel meer spelers. En met succes. Vele spelers werkten mee en met de aanvulling van twee journalisten en twee supportersgroepen kwamen wij tot 20 top-3’s van 2016. Dit varieerde van Eredivisie tot de Tweede Divisie. De bekendste namen die een top-3 inleverden waren Enes Ünal, Ted van der Pavert, Ramon Leeuwin, Hidde ter Avest en Kingsley Ehizibue.

Interviews

In de zomer van 2015 begonnen we op onze Facebook-pagina met het interviewen van spelers over uitsupportersgerelateerde onderwerpen. Bart Vriends, toenmalig Go Ahead Eagles-speler, was de eerste die meewerkte aan een interview. Een interview over het Europese avontuur van Go Ahead Eagles bleek het begin van vele interviews te zijn. Zo volgden Mark Diemers, Peter van der Vlag, Martijn Meerdink, Gersom Klok, Albert Flier, Hakim Ezafzafi, Mart Dijkstra en Bart Straalman in 2015. Vele interviews werden geplaatst bij bijvoorbeeld bekerwedstrijden, derby’s of Europese wedstrijden. Aan het begin van 2016 lag de focus op het magazine, waarna na de zomerstop er een aantal interviews geplaatst werden. Deze keer met de ‘Beul van Ajax’ Bryan Smeets, Joran Pot en Jonna Tieman, een Heracles-supportster die haar ploeg achterna reisde in Europa. In maart van 2017 vonden de laatste vijf interviews plaats. Er werd vooruit- en teruggeblikt op de IJsselderby met Sjoerd Overgoor en Gillian Justiana en op de Gelderse derby met Bas Sibum en Sander Westerveld. Op 7 mei 2017 heeft Paul Bosvelt zijn zegje gedaan als oud-speler van Feyenoord over de mogelijke kampioenswedstrijd van de Rotterdamse club.

Uitsupportersaantallen

De hoofdfocus van ons account is en blijft het verzamelen van de juiste uitsupportersaantallen. Met die gegevens maken we verschillende ranglijsten, zoals de uitsupportersranglijst en het overzicht met de bezettingsgraad. Dit doen we van zowel de Eredivisie áls Jupiler League. De uitsupportersaantallen verkrijgen we op verschillende manieren. De meeste aantallen achterhalen we via de officiële kanalen van de desbetreffende club door ze te mailen of te bellen. Ook krijgen we gegevens van supportersverenigingen die bij de kaartverkoop betrokken zijn en politieagenten die voor de veiligheid op een wedstrijddag zorgen.